Virtuell omvisning
Filmer
Panorama
Hjem
Norsk English Deutsch

Sommer og åpningstider
På Frognerseteren holder vi åpent hele sommeren. Her er du velkommen enten du vil komme innom etter en tur i marka eller vise frem norske mattradisjoner til besøkende.
Kafe Seterstua har normale åpningstider hele sommeren.
Restaurant Finstua åpner først til middag kl. 16:00 på hverdagene i perioden 18. juli - 8. august.
 
 

Oversikt over åpningstidene våre: 

 
Kafe Seterstua (normal åpningstid hele sommeren)
Mandag - lørdag, kl. 11.00 - 22.00
Søndag, kl. 11.00 - 21.00
 
Restaurant Finstua (sommeråpningstid 18. juli - 8. august 2022)
Mandag - fredag, kl. 16.00 - 22.00
Lørdag kl. 13.00 - 22.00
Søndag kl. 13:00 - 21:00  
 
Vi ønsker dere alle en riktig god sommer og håper vi sees! 
 
Kunsten på Frognerseteren
 
Kunst, kaffe og eplekake
 
Arkitektonisk er Frognerseteren et kunstverk i seg selv. Arkitekt Holm Munthe tegnet Frognerseteren i dragestil som var tidstypisk på slutten av 1800-tallet. Denne stilen henter sin inspirasjon fra stavkirker og har røtter i nasjonalromantikken. Seterstua er også utsmykket med dragemotiver som er malt rett på treverket.
 
Rundt om på Frognerseteren vil du kunne se flere eksempler på nyere billedkunst. I Seterstua henger både Norges mest profilerte krigshelt Gunnar Sønsteby (Knut André Vikshåland) og polarhelt og vitenskapsmann Helge Ingstad (Vebjørn Sand). I Skjenkestuen vil du finne flere norske helter, både filosofiprofessor og miljøaktivist Arne Næss (Thomas Knarvik) og kopi av Knud Bergsliens "Birkebeinerne" (Lene Ørnhoft). I Finstua kan man vekselvis drømme seg bort i utsikten over Oslo og maleriet "Drømmenes bord" (Elisabeth Bjørnsen Werp).
 
 
I tillegg til billedkunsten florerer det av vakker brukskunst på hele Frognerseteren. Fra store messinglysekroner i Skjenkestua til Magnus Barfots kongesegl på 1100-tallet, store og fargerike åklær (mønstrede vevde tepper) og vakre og infløkte treskjæringer. Hvis du går en runde på huset og titter opp i taket vil det også åpenbare seg fantastisk takdekor; rosemalt i Styrerommet, tapetmalerier i Storstua og takmaleri og romansk ornamentikk i Peisestua.
 
Så ta en tur opp til Frognerseteren, gjerne med T-banen for å nyte utsikten som brer seg i takt med meterne banen krabber seg oppover Holmenkollåsen. Kjøp deg en kaffe og en eplekake, og nyt all kunsten runt deg.
 
Velkommen!
 
Bryllup på Frognerseteren
På Frognerseteren tar vi imot flere bryllup i alle størrelser hvert år, fra intime feiringer med paret og forlovere til storslåtte fester med storfamilien, venner og kolleger tilstede. I stuene på Frognerseteren vil dere kjenne dere godt ivaretatt.
 
På Frognerseteren ta vi imot flere bryllup i alle størrelser hvert år, fra intime feiringer med paret og forlovere til storslåtte fester med storfamilien, venner og kolleger tilstede. I stuene på Frognerseteren vil dere kjenne dere godt ivaretatt.
 
Vinterbryllup med snø, fakler i inngangspartiet og fyr i peisen.
Sommerbryllup med storslagen utsikt og aperitiff på terrassen.
 
Fotograf Ivar Vik var med på å forevige et av bryllupene som ble feiret på Frognerseteren om sommeren. Se bildene fra Anders og Linda sitt bryllup her. Bildene viser på en fin måte den storslåtte og varme stemningen rundt feiringen. Tømmerveggene våre luner og varmer ethvert selskap og skaper en egen stemning innenfor veggene.
 
På Frognerseteren har vi laget en egen bryllupspakke som inkludere det meste til den store dagen. Se mer under Bryllup i toppmenyen. Ta gjerne kontakt for å avtale en visning eller om dere har spørsmål.
 
 

Frognerseteren

Holmenkollveien 200 | NO-0791 Oslo
Tlf: 22 92 40 40
E-post: booking@frognerseteren.no

Du er hjertelig velkommen!
Facebook  Følg oss på Facebook

Åpningstider

Kafe Seterstua:
Man - lør 11:00 - 22:00
Søn 11:00 - 21:00
Restaurant Finstua:
Man - fre 12:00 - 22:00
Lør 13:00 - 22:00
Søn 13:00 - 21:00

Nyhetsbrev


Digitroll Publiseringsløsning