Forretter – Starters
Dillgravet Laks
235,-
Husets egen gravet laks servert på tradisjonelt vis med sennepssaus og Islandsk rugbrød
-
“Gravet” salmon, served the traditional way with mustard sauce
and Islandic rye bread
F,M,SP,G:hvete,rug
Kalvetartar
225,-
Tartar av kalv med pepperrotmajones, hjemmelaget knekkebrød, løksalat og gravet eggeplomme
-
Tartar of veal, served with horseradish mayonnaise, homemade crispbread, onion salad and cured egg yolk
S,E,SP,G:havre,rug,vhete,bygg
Rødbet carpaccio
185,-
Tynne skiver av røkte og saltbakte rødbeter servert med geitostkrem og brønnkarsemajones
-
Thin slices of smoked and saltbaked beetroots, served with goat cheese cream and watercress mayonnaise
M,E,G:hvete,rug
Torsketunger
295,-
Panerte og friterte torsketunger servert med grillet sitron, hjertesalat og gribiche saus
-
Panfried and deep-fried cod tongues served with grilled lemon, romaine salad and a sauce gribiche
F,E,SP,S,G:hvete
Løksuppe
205,-
Kremet løksuppe med sautert sortkål og ostekrokett
-
Creamy onion soup with sautéed black cabbage and cheese croquette
M,SL,S,G:hvete
Hovedretter – Main Courses
Vegan
Grønnsaks lasagne
365,-
Marinerte og grillede grønnsaker, blomkål, fritert søtpotet og oregano pesto
-
Vegetable lasagne with marinated and grilled vegetables, cauliflower, crisp sweet potato and oregano pesto
SL,S,N:pinjekjerner
Fisk – Main Dish Fish
Uer
415,-
Skinnstekt
uerfilèt, potet-hvitløks pure, ovnsbakte grønnsaker og rødvinssaus
-
Pan fried fillet of redfish,
potato-and garlic puree, oven baked vegetables and red wine sauce
F,M,E,SL,S
Skrei
435,-
Pannestekt
ryggfilet av Skrei med cannelini bønner, glaserte beter og kremet spinat-blåskjellsaus
-
Pan
fried loin filet of
Cod served with Cannellini
beans, glazes beets and creamed spinach-mussel sauce
F,B,SL,S,M
Kjøtt – Main Dish Meat
Kylling
415,-
Bryst av kylling fra Hovelsrud Gård servert med kyllinglever patè, grønne erter og estragon sjy
- Chicken breast from Hovelsrud farm, served with chicken liver parfait, green peas and an estragon jus
M,E,S,SL
Lammecarré
435,-
Rosastekt lammecarrè servert med aubergine puré, spinat, fløtegratinerte poteter og rosmarin saus
- Rack of lamb served pink, with aubergine puree, pommes dauphinoise and a rosemary sauce
M,S,SL
Reinsdyr
515,-
Ytrefilet av reinsdyr servert med sjalottløk pure, glasert endive, grillet portobello sopp og viltsaus
med tyttebær
- Filet of reindeer served with puree of shallots, glazed endive, grilled portobello mushroom and a venison sauce with lingonberries
M,SL,S
Desserter - Desserts
Ost
225,-
Osteanretning med norske håndtverksoster servert med kokt pære, kumquat marmelade og frukt bisquit
-
Cheese plate with Norwegian cheese served with cooked pear,
kumquat marmalade and fruit cookie
M,E,S,G:hvete
Sjokolade
215,-
Sjokolade ganache tilsmakt Cointreu, melkesjokolade, tørket appelsin og blodappelsin sorbet
-
Chocolate ganache, flavoured with Cointreau served with milk chocolate, dried orange and blood orange sorbet
M,SO,S,G:hvete
Omelette norvégienne
i
225,-
Vaniljeis parfait og bringebær sorbet dekket med italiensk marengs, flambert ved bordet
- Vanilla parfait and raspberry sorbet covered with marengue flamed with Grand Marnier
M,E
Pina Colada
195,-
Kokos-ananas krem tilsmakt rom med ananas kompott, hvit sjokolade og kokos sorbet
-
Coconut and pineapple cream with pineapple compote, white chocolate and a coconut sorbet
S
Eplekake
165
,-
Frognerseterens berømte eplekake servert med friske bær, fruktcoulis og krem
-
The famous apple cake from Frognerseteren,
garnished with fresh berries, fruit coulis
and whipped cream
M,G:hvete
Allergener:
gluten G (type) - nøtter N: (type) laktose M - egg E - peanøtter P - sulfitt S - soya SO - lupin LU - fisk F - skalldyr SK - bløtdyr B - selleri SL - sennep SP - sesamfrø SF