Virtuell omvisning
Filmer
Panorama
Hjem
Norsk English Deutsch

Historiske Frognerseteren

I 1865 kjøpte konsul og bankier Thomas Heftye landområdet rundt det vi kjenner som Frognerseteren. 

Den gang var stedet en seter som lå under Frogner Hovedgård, derav navnet. Thomas Heftyes interesse for friluftsliv og bonderomantikk var stor. Dette avspeiles i at han var med å stifte Den Norske Turistforening i 1868 og var formann i foreningen frem til sin død i 1886.

Kristiania Kommune
I 1889 kjøpte Kristiania Kommune stedet av Heftyes enke. Kommunen satt straks i gang å bygge deler av det som er dagens Frognerseter. I 1891 sto det som er den eldste delen av huset ferdig. Huset er tegnet av arkitekt Holm Munthe og er holdt i den tidstypiske dragestilen. Stedet har alltid vært drevet som kafé/restaurant uten overnatting.

Frognerseteren ble snart populær blant byens finere herrer og derfor ikke så tilgjengelig for sportsfolket som den var tiltenkt. Da Frognerseteren ikke ble stedet for sportsfolket, satte kommunen i gang byggingen av Frognerseteren Sportshall. Sporten sto ferdig i 1896. Bak tegningen sto også denne gang arkitekt Holm Munthe.

Holmenkollbanen
Etter åpningen av Holmenkollbanen i 1915, har tilstrømningen til Frognerseteren vært jevnt stigende og besøket i dag er upåklagelig. Bygningen har frem til 2003  vært i Oslo kommunes eie, da eiendommen ble kjøpt av Tandberg Eiendom. Det har vært forskjellige leietakere inne på driftssiden.

Den mest kjente av disse leietakerne er vel Karl A. Samuelsen, som drev Frognerseteren fra 1920 til 1971. Han var kjent som en av hovedstadens store restauratører og sto ofte på trappen og tok imot sine gjester. Det var han som skapte den berømte eplekaken, som er uløselig knyttet til stedet. Kaken er brakt tilbake til sin opprinnelige oppskrift, etter å ha blitt servert i mange former siden Samuelsen sluttet.

Frognerseteren - mer vital enn noensinne
Fremdeles serverer vi slitne og våte skiløpere som unner seg Frognerseterens berømte varme sjokolade og eplekake i Kafeen , men Frognerseteren har også en av Oslos beste restauranter, Restaurant Finstua , og de fleste vil mene, den klart vakreste utsikten!
 
        Les mer

Frognerseteren

Holmenkollveien 200 | NO-0791 Oslo
Tlf: 22 92 40 40
E-post: booking@frognerseteren.no

Du er hjertelig velkommen!
Facebook  Følg oss på Facebook

Åpningstider

Kafe Seterstua:
Man - lør 11:00 - 22:00
Søn 11:00 - 21:00
Restaurant Finstua:
Man - fre 12:00 - 22:00
Lør 13:00 - 22:00
Søn 13:00 - 21:00

Nyhetsbrev


Digitroll Publiseringsløsning