Virtuell omvisning
Filmer
Panorama
Hjem
Norsk English Deutsch

Kunsten på Frognerseteren
Frognerseteren Restaurant og Kafé byr på mer enn byens beste utsikt og tradisjonsrik norsk mat. Løfter du blikket og ser deg omkring, vil du snart oppdage flere eksempler på nyere billedkunst og utsøkt håndverk.
 
Kunst, kaffe og eplekake
 
Arkitektonisk er Frognerseteren et kunstverk i seg selv. Arkitekt Holm Munthe tegnet Frognerseteren i dragestil som var tidstypisk på slutten av 1800-tallet. Denne stilen henter sin inspirasjon fra stavkirker og har røtter i nasjonalromantikken. Seterstua er også utsmykket med dragemotiver som er malt rett på treverket.
 
Rundt om på Frognerseteren vil du kunne se flere eksempler på nyere billedkunst. I Seterstua henger både Norges mest profilerte krigshelt Gunnar Sønsteby (Knut André Vikshåland) og polarhelt og vitenskapsmann Helge Ingstad (Vebjørn Sand). I Skjenkestuen vil du finne flere norske helter, både filosofiprofessor og miljøaktivist Arne Næss (Thomas Knarvik) og kopi av Knud Bergsliens "Birkebeinerne" (Lene Ørnhoft). I Finstua kan man vekselvis drømme seg bort i utsikten over Oslo og maleriet "Drømmenes bord" (Elisabeth Bjørnsen Werp).
 
 
I tillegg til billedkunsten florerer det av vakker brukskunst på hele Frognerseteren. Fra store messinglysekroner i Skjenkestua til Magnus Barfots kongesegl på 1100-tallet, store og fargerike åklær (mønstrede vevde tepper) og vakre og infløkte treskjæringer. Hvis du går en runde på huset og titter opp i taket vil det også åpenbare seg fantastisk takdekor; rosemalt i Styrerommet, tapetmalerier i Storstua og takmaleri og romansk ornamentikk i Peisestua.
 
Så ta en tur opp til Frognerseteren, gjerne med T-banen for å nyte utsikten som brer seg i takt med meterne banen krabber seg oppover Holmenkollåsen. Kjøp deg en kaffe og en eplekake, og nyt all kunsten runt deg.
 
Velkommen!
 

Frognerseteren

Holmenkollveien 200 | NO-0791 Oslo
Tlf: 22 92 40 40
E-post: booking@frognerseteren.no

Du er hjertelig velkommen!
Facebook  Følg oss på Facebook

Åpningstider

Kafe Seterstua:
Man - lør 11:00 - 22:00
Søn 11:00 - 21:00
Restaurant Finstua:
Man - fre 12:00 - 22:00
Lør 13:00 - 22:00
Søn 13:00 - 21:00

Nyhetsbrev


Digitroll Publiseringsløsning