Meny: Restaurant Finstua
Restaurant Finstua Lunsjmeny
-
Smørbrød - Sandwiches
Toast Skagen med salat, sitron, dill, pepperrot og ørretrogn (SK, M, G1, E, SP, S )
Kr. 305,-
Røkelakssmørbrød på brioche, posjert egg, hollandaise og spinat (F, M, E, G1)
Kr. 275,-
Roastbiff på grovt brød garnert med rødløk, remulade og potetsalat (M, E, S, SP, G1, G2)
Kr. 255 ,-
Kald ribbe på grovt brød garnert med rødkål, sennep, svisker og eple M, S, SP, G1, G2)
Kr. 255,-
-
Småretter - Light dishes
Rakørret fra Røn Gård serert med lefse, flatbrød, rømme, gulløye poteter, rødløk, gressløk og rødbet (M, F, S, G1 )
Kr. 365,-
Sildetallerken med akevittsild, sennepsild og matjesild serveres med rugbrød, kokt egg, rømme og urter (F, M, G2, G1, S )
Kr. 365,-
Fiskesuppe med dagens fisk, reker, erter, fennikel og tangpulver (M, F, SK, S, SL)
Kr. 305,-
-
Varme retter - Hot dishes
Ribbetallerken servert med gulløye poteter, surkål, svisker, epler, julesaus og tyttebær (S, M, SP)
Kr. 379,-
Lange servert med kokte poteter, spinat, syltet løk og blåskjellsaus (F, M, B, S, SL)
Kr. 379,-Reinsdyr steak sandwich serveres på smørstekt surdeigsbrød med pommes frites, syltet sopp og tyttebæraioli (M, G1, SP, S, E )
Kr.345,-
-
Dessert - Dessert
Norske oster serveres med marmelade, honning, kjeks og frisk frukt (M, G1, S)
Kr. 235,-
Multekrem i krumkakekurv, multesorbet, coulis (L, E, G1)
Kr. 215,-
Karamellpudding med hasselnøtt crumble og krem (E, L, N1)
Kr. 215,-
Sjokolade isparfait med riskrem og appelsin salat (M, E, SO)
Kr. 205,-
Frognerseterens berømte eplekake med friske bær og coulis (M, G1 )
Kr. 185,-
Petit four
Kr. 175,-
Restaurant Finstua Middagsmeny
-
Forretter - Starters
Akevitt gravet laks (F, S,G1, G2, SP, E)
servert med rugbrød, Sennepssaus, rødløk, dill, tang pulver og urteolje
Kr. 285,-
Oksetartar (M, S,G1,SP, E)
servert på smørstekt toast, rødbet, rå eggeplomme, kapers, rødløk, cornichon og grov sennep
Kr. 279,-
Kalix løyrom 30gr/60gr (F, M, G1)
smørstekt toast, rødløk, gressløk, dill, sitron, pisket rømme
Kr. 375,-/695,-
Hummersuppe (SK, SL, S, M, G1)
servert med cognac, hummer, nepe, butterdeigstang, tangpulver og dillr
Kr. 305,-
Rødbet (SK, SL, S, M, G1)
servert med chevre, valnøtter, sherrysirup, estragonpulver og rød sikoril
Kr. 285,-
Hovedretter - Main Courses
-
Fisk
Kveite (F, M, S, SL)
servert med potetkrem, østersopp, fennikel, kremet skalldyrsaus
Kr. 495,-
Lange (F, M, S, SL, B)
servert med kokte poteter, sellerikrem, blåskjellsaus, spinat og syltet løk
Kr. 415,-
Lutefisk fra Værøy (F, M,SP,S,G1
servert med baconfett, gulløyepoteter, grønn ertestuing og sennepssaus
2.ganger servering
Kr. 675,-
Rakørret fra Røn Gård (F, G1, M, S)
servert med lefse, flatbrød, gulløyepoteter, rømme, rødløk, gressløk og rødbet
Kr. 575,-
-
Kjøtt
Hjort ytrefilet (M, S, SL, SP)
servert med stekte poteter, grillet løkkrem, solbærgelé, grønnkål og kremet viltsaus
Kr. 545,-
And (M, S, SL)
servert på smørstekt toast, rødbet, rå eggeplomme, kapers, rødløk, cornichon og grov sennep
Kr. 495,-
Pinnekjøtt (M)
servert med gulløyepotet, vossakorv, kålrabistappe persille og sø
2.ganger servering
Kr. 695,-
Juletallerken(M, S, SL)
servert med ribbe, medisterkake, medisterpølse, gulløyepotet, rødkål, svisker, eple, tyttebær og julesaus
Kr. 545,-
-
Vegetar
Grillet pastinakk (SF, N1, M, S)
servert med kokte poteter, hummus, grønnkål og hasselnøtt/granateple vinaigrette
Kr. 365,-
kan også bli lagd vegansk
Dessert
-
Norske oster
serveres med marmelade, honning, kjeks (E, M. G1)
Kr. 265,-
Multekrem (L, E, G1)
i krumkakekurv med multesorbet og coulis
Kr. 235,-
Karamellpudding (L, E, G1)
med hasselnøtt crumble og krem
Kr. 225,-
Sjokolade isparfait (M, E, SO)
med riskrem og appelsin salat
Kr. 235,-
Frognerseterens berømte eplekake (M, G1)
med friske bær og coulis
Kr. 185,-
Petit four (E, N1, SO, M, E, G1, N2)
macaron – trøffel pralin – moccanøtter – marshmallow – pate de fruit
Kr. 175,-
Allergier - Allergies
Gluten – Hvete G1 – Rug G2 – Havre G3 – Sammalt hvete G4 – Bygg G5 – Spelt G6
Nøtter – Hasselnøtt N1 – Pistasj N2 – Mandel N3 – Valnøtt N4 – Cashew N5 – Pekan N6
Melk M – Egg E – Peanøtter P – Sulfit S – Soya SO – Lupin LU – Fisk F – Skalldyr SK
Bløtdyr B – Selleri SL – Sennep SP – Sesam SF