Meny: Restaurant Finstua
Restaurant Finstua Lunsjmeny
-
Smørbrød - Sandwiches
Toast Skagen med salat, sitron, dill, pepperrot og ørretrogn (SK, M, G1, E, SP, S )
Kr. 285,-
Røkelakssmørbrød på brioche, posjert egg, hollandaise og spinat (F, M, E, G1)
Kr. 245,-
Kremet sopp på brioche med revet Västerbottenost
inneholder: M, G1, E, S
Kr. 265,-
Roastbiff på grovt brød garnert med rødløk, remulade og potetsalat (M, E, SF, G1, G2, G3, G5)
Kr. 195 ,-
Hjemmelaget oksekarbonadesmørbrød med stekt løk og speilegg (M, E, SF, G1, G2, G3, G5)
Kr. 245,-
-
Småretter - Light dishes
Ceasarsalat serveres med kylling fra Hovelsrud, sprø bacon, parmesan og krutonger (M, F, E, S, S, G1 )
Kr. 255,-
Oksetartar servert med smørstekt toast, kapers, sennep, rødløk, rødbet, cornichon, gressløk, pepperrot og eggeplomme (G1, S, SP, E )
Kr. 295,-
Sildetallerken med rømmesild, sennepsild og matjesild serveres med rugbrød, kokt egg og syltede grønnsaker. (F, SP, M, G2, G1, E, S )
Kr. 245,-
Stekt Chevresalat med syltet bete, valnøtter og sherrysirup (M, N4, G1, G2)
Kr. 245,-
-
Varme retter - Hot dishes
Kremet fiskesuppe med reker, fennikel og erter (SK, F, S, M, SL, B)
Kr. 315,-
Lammemørbrad med bønnecassoulet, pommes frites, syltet sopp og rødvinssaus (S, SL, M )
Kr. 395,-Reinsdyr steak sandwich serveres på smørstekt surdeigsbrød med pommes frites, syltet sopp og tyttebæraioli (M, G1, SP, S, E )
Kr.285,-
-
Dessert - Dessert
Plommeterte med varm plommekompott og vaniljeis (E, M, G1)
Kr. 215,-
Pisket sjokolade ganache serveres med pæresalat og gresskar krokant (M, SO)
Kr. 235,-
Kastanjeterte med multer serveres med hasselnøttis (G1, M, SO, E, N1)
Kr. 225,-
Frognerseterens berømte eplekake med friske bær og coulis (M, G1 )
Kr. 185,-
Petit four
Kr. 175,-
Restaurant Finstua Middagsmeny
-
Forretter - Starters
Skagen (SK, F, G2, M)
kefirbrød, ørretrogn, sitron, revet pepperrot, dill og gressløk
Kr. 285,-
Oksetartar (E, SP, S, G1)
ølcrisp, syltet pære, karse og røkt mayo
Kr. 285,-
Rillette på svinenakke ( E, G1, S, SP)
smørstekt brød, grov sennep og cornichons
Kr. 265,-
Kyllingleverkrem (E, G1, S)
brioche, radicchio rosso, hyllebærmarmelade
Kr. 245,-
Saltbakt rødbet (M, S, N4)
brie, fikenkompott, sherrysirup og valnøtter
Kr. 225,-
Kremet fiskesuppe (M, F, SK, S)
reker, erter og fennikel
Kr. 285,-
Hovedretter - Main Courses
-
Kjøtt
Grillet reinsdyr (M, S, SL)
stekte poteter, grønnkål, stekt skogsopp, syltet løk, solbærgelé og kremet viltsaus
Kr. 515,-
Lammemørbrad (M, S, SL)
rotfruktsterrine, kantarell, spinat, grillet løk, glasert gulrot og krondillsaus
Kr. 425,-
Andelår confit (M, S, SL, N3 )
mandelpotetkrem, västerbottenost, steinsoppsaus, fritert brokkolini, brokkoli crudité og syltet rabarbra.
Kr. 395,- -
Fisk
Pannestekt torsk (M, F, S, SL)
chorizo, ovnsbakte poteter, syltet shimeiji sopp, sellerikrem, bakt cherrytomat og kremet skalldyrsaus
Kr. 415,-
Smørstekt ishavsrøye (M, SK, F, S, SL)
potetkrem, broccolini, aspargesbønner, erter, syltet løk og brunet smør
Kr. 395,-
-
Vegetar
Rotfruktsterrine (M, S, N3)
kantarell, spinat, gulbete, salte mandler, syltet løk og glasert gulrot
Kr. 335,-
kan også bli lagd vegansk
Dessert
-
Ost (E ,M. G1)
Norske oster serveres med marmelade, honning og kjeks
Kr. 265,-
Pisket sjokolade ganache (M, SO)
Kr. 235,-
Plommeterte (G1, M, E)
med varm plommekompott og vaniljeis
Kr. 215,-
Kastanjeterte med multer (G1, M, SO, E, N1)
serveres med hasselnøtt-is
Kr. 225,-
Frognerseterens berømte eplekake med friske bær og coulis (M, G1)
- Frognerseterens apple cake with fresh berries and coulis.Kr. 185,-
Petit four (E, N1, SO, M, E, G1, N2)
macaron – trøffel pralin – moccanøtter – marshmallow – pate de fruit
-macaron – trufflepralin – moccanuts – marshmallow – pate de fruit
Kr. 175,-
Allergier - Allergies
Gluten – Hvete G1 – Rug G2 – Havre G3 – Sammalt hvete G4 – Bygg G5 – Spelt G6
Nøtter – Hasselnøtt N1 – Pistasj N2 – Mandel N3 – Valnøtt N4 – Cashew N5 – Pekan N6
Melk M – Egg E – Peanøtter P – Sulfit S – Soya SO – Lupin LU – Fisk F – Skalldyr SK
Bløtdyr B – Selleri SL – Sennep SP – Sesam SF