Meny: Restaurant Finstua

Restaurant Finstua Lunsjmeny

  • Smørbrød - Sandwiches

    Toast Skagen med salat, sitron, dill, pepperrot og ørretrogn (SK, M, G1, E, SP, S )
    - Toast Skagen with salad, lemon, dill, horseradish, and trout caviar

    Kr. 285,-

    Røkelakssmørbrød med lyst brød, salat, sitron, agurk, tomat, varm eggerøre og spinat (F, M, E, G1)

    - Smoked salmon sandwich with white bread, lettuce, lemon, cucumber, tomato, warm scrambled eggs, and spinach.

    Kr. 245,-

    Grønn asparges og ramsløk serveres på smørstekt surdeigsbrød med ruccola, norske oster, tronfjellskinke og pinjekjerner (M, S, G1 )
    -Green asparagus and ramson  served with fried sourdough bread with rocket, Norwegian cheeses, Tronfjellskinke (cured ham), and pine nuts.

    Kr. 285,-

    Roastbiff på grovt brød garnert med rødløk, remulade og potetsalat (M, E, SF, G1, G2, G3, G5)

    - Roast beefon dark bread garnished with red onions and potato salad

    Kr. 195 ,-

    Hjortekarbonade med stekt løk og speilegg (M, E, SF, G1, G2, G3, G5)

    -Open sandwich with deer patty, fried onion and fried egg

    Kr. 245,-

  • Småretter - Light dishes

    Ceasarsalat serveres med romanosalat, kylling fra Hovelsrud, sprø bacon, parmesan og krutonger (M, F, E, S, S, G1 )
    - Caesar salad with romaine lettuce, chicken, crispy bacon, parmesan, and croutons

    Kr. 255,-

    Oksetartar servert med smørstekt toast, kapers, sennep, rødløk, rødbet, cornichon, gressløk, pepperrot og eggeplomme (G1, S, SP, E )
    - Beef tartar served with toast, capers, mustard, red onion, beetroot, cornichons, chives, horseradish, and egg yolk.

    Kr. 295,-

    Sildetallerken med rømmesild, kryddersild og sennepsild serveres med rugbrød, kokt egg, syltede grønnsaker og ramsløkost (F, SP, M, G2, G1, E, S )
    - Sour cream herring, spiced pickled herring , and mustard herring, served with rye bread, boiled egg, pickled vegetables, and ramson cheese.

    Kr. 245,-

  • Varme retter - Hot dishes

    Kremet fiskesuppe med blåskjell, fennikel og erter (SK, F, S, M, SL, B)

    - Creamy fish soup with mussels, fennel and green peas

    Kr. 315,-

    Kremede blåskjell i hvitvinsaus med grillet sitron (SP, S, E, M, SL)

    - Mussels in a creamy white wine sauce with grilled lemon

    Kr. 245,-

    Kalvefilet på grillen med grillet hjertesalat, pistasj, chimichurri, stekte poteter, kryddersmør og bakte cherrytomater (N2, M, S )
    - Grilled veal with heart lettuce, pistachios, chimichurri, fried potatoes, herb butter, and baked cherry tomatoes.
    Kr. 345,-

    Reinsdyr steak sandwich serveres på smørstekt surdeigsbrød med pommes frites, syltet grønnsaker og tyttebæraioli (M, G1, SP, S, E )
    -Reindeer steak, served on sourdough bread with French fries, pickled vegetables, and lingonberry aioli.

    Kr.285,-

  • Dessert - Dessert

    Norske oster serveres med marmelade, honning, kjeks, og frisk frukt (M, G1, S) 
    - Norwegian cheeses served with marmalade, honey, crackers, and fresh fruit. (Ask the waiter for the cheese selection)

    Kr. 235,-

    Hvit sjokolade Crème Brûlée med bringebær – og solbærsorbet og nøttecrunch (E, H, SO, M)
    - White chocolate Crème Brûlée with raspberry and blackcurrant sorbet, and nut crunch.

    Kr. 215,-

    Moccaparfait serveres med varm kirsebærkompott og sviskekjeks (E, SO, M, G1)
    - Moccaparfait served with warm cherry compote and prune shortbread.

    Kr. 215,-

    Jordbær og lime cremeaux serveres med kokos sorbet, ananas, sitron og verbena (SO)
    - Strawberry and lime cremeaux, coconut sorbet, pineapple, and lemon verbena.

    Kr. 205,-

    Frognerseterens berømte eplekake med friske bær og coulis (M, G1 )
    - Frognerseterens famous apple cake with fresh berries and coulis.

    Kr. 185,-

    Petit four

    Kr. 175,-

Restaurant Finstua Middagsmeny

  • Forretter - Starters

    Lettgrillet kveite (F, E, SP, S)

    avruga caviar, wasabi, agurk, reddikk, urter

    Kr. 275,-

    Løyrom Kalix 30 gr /60 gr (F, M, G1 )

    toast, rødløk, gressløk, dill, sitron, pisket Rørosrømme

    Kr. 355,- / 695,-

    Røsti ( F, M ,S)

    gressløkkrem, kaldrøkt laks, syltet løk, sprø kapers, potetchips

    Kr. 255,-

    Hitrakrabbe (S,SK, M, G1)

    tomat fra Hanasand, pepperotkrem, løpstikkeolje, krutonger

    Kr. 285,-

    Kremet jordskokksuppe (M, SL,S)

    trøffel, røkt reinsdyrhjerte

    Kr. 285,-

Hovedretter - Main Courses

  • Kjøtt

    Reinsdyr ytrefilet (M,S, SL)

    grillet løkkrem, fiken confit, nykål, syltet kantarell, nypotet , kremet viltsaus med grønn pepper

    Kr. 545,-

    Kalvefilet (M, N1, S)

    grillet hjertesalat, hasselnøtter, pommes pont neuf, kryddersmør, bakte tomater, syltet rødløk

    Kr. 475,-

    Kyllingbryst fra Hovelsrud (M, S, SL, G1 )

    potetkrem, fritert broccolini, syltet rabarbra , steinsoppsaus, krutonger

    Kr. 415,-

  • Fisk

    Piggvar (M, F, SK, SL, S)

    potetkrem med pepperot, skalldyrsaus, erter, sukkererter, aspargesbønner, erteolje, ertekarse
    - turbot with potato cream and horseradish, shellfish sauce, peas, sugar peas, asparagus beans, pea oil, and pea cress.

    Kr. 495,-

    Laks (F, M, S )

    blomkålkrem, fennikelsalat, nypoteter, smørsaus med hylleblomst

    Kr. 395,-

  • Vegetar/Vegetarian

    Nypotet (M, S, N2)

    blomålkrem, sukkererter, nykål, kantareller

    Kr. 385,-

Dessert - Dessert

  • Ost (E ,M. G1)

    Norske oster serveres med marmelade, honning og kjeks

    Kr. 265,-

    Hvit sjokolade ganache (E, G1, SO, M)

    jordbær marinert med hylleblomst, jordbærsorbet

    Kr. 235,-

    Melon mousse (M,E)

    marinert cantaloupe melon, vannmelon sorbet

    Kr. 205,-

    Mascarponekrem med kirsebær (G1,So,E,M)

    kirsebærlikør, vanilje, sjokoladecrumble

    Kr. 215,-

    Frognerseterens berømte eplekake med friske bær og coulis (M, G1)
    - Frognerseterens apple cake with fresh berries and coulis.

    Kr. 185,-

    Petit four (E, N1, SO, M, E, G1, N2)

    macaron – trøffel pralin – moccanøtter – marshmallow – pate de fruit

    -macaron – trufflepralin – moccanuts – marshmallow – pate de fruit

    Kr.145,-

Allergier - Allergies

Gluten – Hvete  G1  – Rug  G2  – Havre  G3  – Sammalt hvete  G4  – Bygg  G5  – Spelt  G6
Nøtter – Hasselnøtt  N1  – Pistasj  N2  – Mandel  N3  – Valnøtt  N4  – Cashew  N5 –  Pekan N6
Melk  M  – Egg  E  – Peanøtter  P  – Sulfit  S  – Soya  SO  – Lupin  LU  – Fisk  F  – Skalldyr  SK
Bløtdyr  B  – Selleri  SL  – Sennep  SP – Sesam SF

Book bord i Restaurant Finstua