Meny: Restaurant Finstua

Restaurant Finstua Lunsjmeny

  • Smørbrød - Sandwiches

    Toast Skagen med salat, sitron, dill, pepperrot og ørretrogn (SK, M, G1, E, SP, S )
    - Toast Skagen with salad, lemon, dill, horseradish, and trout caviar

    Kr. 285,-

    Røkelakssmørbrød på brioche, posjert egg, hollandaise og spinat (F, M, E, G1)

    - Smoked salmon sandwich on brioche, porched egg, hollandaise og spinach

    Kr. 245,-

    Kremet sopp på brioche med revet Västerbottenost

    - Creamy mushrooms on brioche with grated Västerbotten cheese

    inneholder: M, G1, E, S

    Kr. 265,-

    Roastbiff på grovt brød garnert med rødløk, remulade og potetsalat (M, E, SF, G1, G2, G3, G5)

    - Roast beef on dark bread garnished with red onions and potato salad

    Kr. 195 ,-

    Hjemmelaget oksekarbonadesmørbrød med stekt løk og speilegg (M, E, SF, G1, G2, G3, G5)

    -Open sandwich with beef patty, fried onion and fried egg

    Kr. 245,-

  • Småretter - Light dishes

    Ceasarsalat serveres med kylling fra Hovelsrud, sprø bacon, parmesan og krutonger (M, F, E, S, S, G1 )
    - Caesar salad with romaine lettuce, chicken, crispy bacon, parmesan, and croutons

    Kr. 255,-

    Oksetartar servert med smørstekt toast, kapers, sennep, rødløk, rødbet, cornichon, gressløk, pepperrot og eggeplomme (G1, S, SP, E )
    - Beef tartar served with toast, capers, mustard, red onion, beetroot, cornichons, chives, horseradish, and egg yolk.

    Kr. 295,-

    Sildetallerken med rømmesild, sennepsild og matjesild serveres med rugbrød, kokt egg og syltede grønnsaker. (F, SP, M, G2, G1, E, S )
    - Sour cream herring, mustard herring and matjes herring, served with rye bread, boiled egg and pickled vegetables.

    Kr. 245,-

    Stekt Chevresalat med vannmelon, syltet bete, valnøtter og sherrysirup (M, N4, G1, G2)

    - Fried Chevre salad with watermelon, pickled beet, walnuts and sherry syrup

    Kr. 245,-

  • Varme retter - Hot dishes

    Kremet fiskesuppe med reker, fennikel og erter (SK, F, S, M, SL, B)

    - Creamy fish soup with shrimps, fennel and green peas

    Kr. 315,-

    Grillet kalvefilet med hjertesalat, hasselnøtt, stekte poteter, kryddersmør og bakte cherrytomater (N2, M, S )
    - Grilled veal with heart lettuce, hazelnuts, fried potatoes, herb butter, and baked cherry tomatoes.
    Kr. 395,-

    Reinsdyr steak sandwich serveres på smørstekt surdeigsbrød med pommes frites, syltet sopp og tyttebæraioli (M, G1, SP, S, E )
    -Reindeer steak, served on sourdough bread with French fries, pickled mushrooms, and lingonberry aioli.

    Kr.285,-

  • Dessert - Dessert

    Norske oster serveres med marmelade, honning, kjeks, og frisk frukt (E, M, G1)
    - Norwegian cheeses served with marmalade, honey, crackers, and fresh fruit. (Ask the waiter for the cheese selection)

    Kr. 235,-

    Hvit sjokolade ganache med jordbær marinert i hylleblomst og jordbærsorbet (E, GI, SO, M)
    - White chocolate ganache with elderflower marinated strawberries and strawberry sorbet

    Kr. 235,-

    Mascarponekrem med kirsebær - kirsebærlikør, vanilje og sjokoladecrumble (M, G1)
    Mascarpone, cherry liqueur, vanilla and chocolate crumble.

    Kr. 215,-

    Frognerseterens berømte eplekake med friske bær og coulis (M, G1 )
    - Frognerseterens famous apple cake with fresh berries and coulis.

    Kr. 185,-

    Petit four

    Kr. 175,-

Restaurant Finstua Middagsmeny

  • Forretter - Starters

    Skagen (SK, F, G2, M)

    kefirbrød, ørretrogn, sitron, revet pepperrot, dill og gressløk

    Kr. 285,-

    Oksetartar (E, SP, S, G1)

    ølcrisp, syltet pære, karse og røkt mayo

    Kr. 285,-

    Rillette på svinenakke ( E, G1, S, SP)

    smørstekt brød, grov sennep og cornichons

    Kr. 265,-

    Kyllingleverkrem (E, G1, S)

    brioche, radicchio rosso, hyllebærmarmelade

    Kr. 245,-

    Saltbakt rødbet (M, S, N4)

    brie, fikenkompott, sherrysirup og valnøtter 

    Kr. 225,-

    Kremet fiskesuppe (M, F, SK, S)

    reker, erter og fennikel 

    Kr. 285,-

Hovedretter - Main Courses

  • Kjøtt

    Grillet reinsdyr (M, S, SL)

    stekte poteter, grønnkål, stekt skogsopp, syltet løk, solbærgelé og kremet viltsaus

    Kr. 515,-

    Lammemørbrad (M, S, SL)

    rotfruktsterrine, kantarell, spinat, grillet løk, glasert gulrot og krondillsaus

    Kr. 425,-

    Andelår confit (M, S, SL, N3 )

    mandelpotetkrem, västerbottenost, steinsoppsaus, fritert brokkolini, brokkoli crudité og syltet rabarbra.

    Kr. 395,-

  • Fisk

    Pannestekt torsk (M, F, S, SL)

    chorizo, ovnsbakte poteter, syltet shimeiji sopp, sellerikrem, bakt cherrytomat og kremet skalldyrsaus

    Kr. 415,-

    Smørstekt ishavsrøye (M, SK, F, S, SL)

    potetkrem, broccolini, aspargesbønner, erter, syltet løk og brunet smør

    Kr. 395,-

  • Vegetar

    Rotfruktsterrine (M, S, N3)

    kantarell, spinat, gulbete, salte mandler, syltet løk og glasert gulrot

    Kr. 335,-

    kan også bli lagd vegansk

Dessert

  • Ost (E ,M. G1)

    Norske oster serveres med marmelade, honning og kjeks

    Kr. 265,-

    Pisket sjokolade ganache (M, SO)

    Kr. 235,-

    Plommeterte (G1, M, E)

    med varm plommekompott og vaniljeis

    Kr. 215,-

    Kastanjeterte med multer (G1, M, SO, E, N1)

    serveres med hasselnøtt-is

    Kr. 225,-

    Frognerseterens berømte eplekake med friske bær og coulis (M, G1)
    - Frognerseterens apple cake with fresh berries and coulis.

    Kr. 185,-

    Petit four (E, N1, SO, M, E, G1, N2)

    macaron – trøffel pralin – moccanøtter – marshmallow – pate de fruit

    -macaron – trufflepralin – moccanuts – marshmallow – pate de fruit

    Kr. 175,-

Allergier - Allergies

Gluten – Hvete  G1  – Rug  G2  – Havre  G3  – Sammalt hvete  G4  – Bygg  G5  – Spelt  G6
Nøtter – Hasselnøtt  N1  – Pistasj  N2  – Mandel  N3  – Valnøtt  N4  – Cashew  N5 –  Pekan N6
Melk  M  – Egg  E  – Peanøtter  P  – Sulfit  S  – Soya  SO  – Lupin  LU  – Fisk  F  – Skalldyr  SK
Bløtdyr  B  – Selleri  SL  – Sennep  SP – Sesam SF

Book bord i Restaurant Finstua