Meny: Restaurant Finstua

Restaurant Finstua Lunsjmeny

  • Smørbrød - Sandwiches

    Skagenrøre på ristet landbrød garnert med ørretrogn og dill 265,-

    (F, SK, M, E, G1)

    -Seafood mix with mayonnaise on grilled bread garnished with trout caviar and dill

    Røkt laks med varm eggerøre og spinat 245,-

    (F, M, E, G1)

    -Smoked salmon with warm scrambled eggs and spinach

    Roastbiff på grovt brød garnert med rødløk, remoulade og potetsalat 195,-

    (M, E, S, G1, G2, G3, G5)

    -Roast beef on dark bread garnished with red onions and potato salad

    Hjortekarbonade på grovt brød med stekt løk 245,-

    (F, SP, M, S, G1, G2, G3, G5)

    -Deer meat patty sandwich with fried onion

    Stekt leverpostei med baconmarmelade, syltet sopp, cornichon og rødbet 245,-

    (F, SP, M, G6)

    -Fried liver paté with baconmarmelade, picled mushrooms, cucumber and beetroot

  • Småretter - Light dishes

    Salat med kylling fra Hovelsrud, syltet pære, blåmuggost og krutonger 275,-

    (F, M, SP, G1)

    - Winter salad with chicken, pickled pear, blue cheese and crutons

    Sildetallerken med rugbrød, Kvit Undredal ost, egg og cornichon 235,-

    (F, E, M, SP, G2)

    - Sour cream and mustard herring served with boiled egg, goat cheese and cornichon

    Elgtartar servert med sennepsmajones, syltet kålrot og sjalottløk confit 275,-

    (S, SP, E, G1)

    - Elk tartar served with mustard mayonnaise, pickled turnip and shallot confit

  • Varme retter - Hot dishes

    Hvitvinsdampede blåskjell med grillet sitron, aioli og pommes frites 245,-

    (SP, S, E, M, SL)

    - Moules frittes – steamed mussels with lemon, aioli and pommes frites

    Kremet fiskesuppe med blåskjell, reker og erter 315,-

    (SK, F, S. M, SL, B)

    - Creamy fish soup with mussels, shrimps and peas

    Frognerseterens steak sandwich med reinsdyr anrettet med pommes frites, syltet sopp og tyttebæraioli 275,-

    (M, E, S, G1)

    -Steak sandwich with reindeer, pommes frites, mushroom salad and lingonberry aioli

    Kalveschnitzel med potetkrem, stekt egg, tyttebær og brunet smør med kapers og cornichons 335,-

    (E, M, S, G1)

    - Veal Schnitzel with potato-cream, fried egg, lingonberries and brown butter with capers and cornichons

  • Dessert - Dessert

    Osteanretning med Norske håndverksoster servert med kokt pære, fiken og kjeks 225,-

    (M, E, S, G1)

    - Cheese plate with Norwegian cheeses served with cooked pear, figs and bisquit

    Frognerseterens berømte eplekake servert med friske bær, fruktcoulis og krem 165,-

    (M, G1)

    - The famous apple cake from Frognerseteren garnished with fresh berries, fruit coulis and whipped cream

    Blåbærparfait med sitronkrem og friske blåbær 195,-

    (E, M, S)

    - Blueberry parfait with lemon curd and fresh blueberries

    Bakt ostekake med rabarbrakompott og bringebær 205,-

    (E, M, G1)

    - Cheesecake with rhubarb and rasberry

Restaurant Finstua Middagsmeny

  • Forretter - Starters

    Grønn Asparges (SP, E, S, M, N3, SO)

    sitronhollandaise – tronfjellskinke – salte mandler -kjørvel

    - Green Asparagus - lemon hollandaise – cured ham - salted almonds - chervil

    285,-

    Tunfisk (F, SP, E, S, SO, M )

    avruga caviar – ramsløkmajones – jordskokkchips

    - Grilled Tuna - avruga caviar – wild garlic mayonnaise – Jerusalem artichoke chips

    295,-

    Saltbakt Gulbete (E, SP, S, SO)

    syltet gulbete – fermentert sitronmajones - gresskarkjerner – endive

    - salt baked and pickled yellow beet – fermented lemon mayonnaise - pumpkin seeds – endive

    205,-

    Kremet fiskesuppe (SK, F, S, M, SL, B) )

    blåskjell - reker - erter - fennikel - havsalatpulver - urteolje

    - Creamy fish soup - mussels - shrimp - peas - fennel - herb oil

    245,-

    Lettgrillet Okse (S, SP, SL, SO)

    urtedressing - fermentert reddik - pepperrot - syltet sennepsfrø

    -grilled beef - herb dressing - fermented radish - horseradish - pickled mustard seeds

    265,-

    Potetvaffel (E, F, M, S, G1)

    røkt koljekrem - agurk - ørretrogn - fennikkelsirup - urteolje

    -potato waffle - smoked haddock cream - cucumber - trout roe - fennel syrup - herb oil

Hovedretter - Main Courses

  • Kjøtt

    Reinsdyrfilèt (M, SL, S)

    sellerikrem - rødvinssaus - saltbakt & syltet rødbet - sortkål - ovnsbakt potet

    - reindeer tenderloin–celeriac cream - red wine sauce - salt baked & pickled beetroot - cavolo nero - roasted potato

    535,-

    Gjøkalv Culotte (M, S, SL)

    portvinssaus - smørstekt kål - morkler - grønn asparges - perlepotet - tomat og rødløksmarmelade

    - veel culotte - port wine sauce - butterfried cabbage - morels- green asparagus - pearl potatoes - tomato and red onion marmelade

    445,-

    Lammemørbrad (M, S, SL)

    byggryns risotto – Holtefjell XO – hestebønner - hasselnøtter - blomkarse

    - Lamb sirloin - barley risotto – Holtefjell XO – fava beans - hazelnuts - watercress

    415,-

    Kyllingbryst fra Hovelsrud (M, S, G4)

    potetkrem – hvit asparges – gremolata - sherry sjy – erter og spinat

    - Chicken breast - potato cream – white asparagus – gremolata - sherry gravy – peas and spinach

    395,-

  • Fisk

    Lange (F, M, SK, S, G1)

    skalldyrsaus – potet – tomat – løpestikke – krabbe – brødchips

    -Ling - shellfish sauce - potato - tomato - lovage - crab - bread chips

    425,-

    Piggvar (F, M, S)

    kaperssmør – stilkblomkål – ramsløk – potetpuré – syltet løk

    - Turbot – sauce vierge – Fioretto cauliflower – wild garlic – potato puree – pickled onion

    465,-

    Laks (F, M)

    smørsaus med ørret caviar – perlepotet - spirer – spinat - reddik

    - Salmon – butter sauce with trout caviar - pearl potatoes - sprouts - spinach - radish

    395,-

  • Vegetar

    Byggryn risotto (M, S, SL)

    purre – ramsløk – asparges – hasselnøtter – hestebønner - Holtefjell XO - blomkarse

    - Barley groats risotto - leeks - chives - asparagus - hazelnuts - fava beans -Holtefjell XO – Indian cress

    375,-

Dessert - Dessert

  • Ost (M, E, S, G1)

    norske håndverksoster - fiken - frukt kjeks

    - cheese plate with Norwegian cheeses –- figs -fruit cookie

    265,-

    Sjokolade - Kirsebær (M, E, SO, G1)

    sjokolademousse - kirsebær gelé & sorbet - sjokolade crumle

    -chocolate mousse - cherry sorbet and jelly - chocolate crumble

    225,-

    Ostekake (M, E, G1)

    bakt ostekake - rabarbra marmelade - bringebær

    - baked cheesecake - rhubarb marmelade - rasberry

    205,-

    Pistasj Choux (M, E, SO, N2)

    cannbakkels - pistasj ganache - vaniljeis

    - choux pastry - pistachio ganache – vanilla ice cream

    225,-

    Eplekake (M, G1)

    Frognerseterens berømte eplekake - friske bær - fruktcoulis - krem

    - the famous apple cake from Frognerseteren

    fresh berries - fruit coulis - whipped cream

    185,-

Allergier - Allergies

Gluten – Hvete  G1  – Rug  G2  – Havre  G3  – Sammalt hvete  G4  – Bygg  G5  – Spelt  G6
Nøtter – Hasselnøtt  N1  – Pistasj  N2  – Mandel  N3  – Valnøtt  N4  – Cashew  N5 –  Pekan N6
Melk  M  – Egg  E  – Peanøtter  P  – Sulfit  S  – Soya  SO  – Lupin  LU  – Fisk  F  – Skalldyr  SK
Bløtdyr  B  – Selleri  SL  – Sennep  SP – Sesam S

Book bord i Restaurant Finstua