Meny: Restaurant Finstua
Restaurant Finstua Lunsjmeny
-
Smørbrød - Sandwiches
Skagenrøre på ristet landbrød garnert med ørretrogn og dill 265,-
(F, SK, M, E, G1)
-Seafood mix with mayonnaise on grilled bread garnished with trout caviar and dill
Røkt laks med varm eggerøre og spinat 245,-
(F, M, E, G1)
-Smoked salmon with warm scrambled eggs and spinach
Roastbiff på grovt brød garnert med rødløk, remoulade og potetsalat 195,-
(M, E, S, G1, G2, G3, G5)
-Roast beef on dark bread garnished with red onions and potato salad
Hjortekarbonade på grovt brød med stekt løk 245,-
(F, SP, M, S, G1, G2, G3, G5)
-Deer meat patty sandwich with fried onion
Stekt leverpostei med baconmarmelade, syltet sopp, cornichon og rødbet 245,-
(F, SP, M, G6)
-Fried liver paté with baconmarmelade, picled mushrooms, cucumber and beetroot
-
Småretter - Light dishes
Salat med kylling fra Hovelsrud, syltet pære, blåmuggost og krutonger 275,-
(F, M, SP, G1)
- Winter salad with chicken, pickled pear, blue cheese and crutons
Sildetallerken med rugbrød, Kvit Undredal ost, egg og cornichon 235,-
(F, E, M, SP, G2)
- Sour cream and mustard herring served with boiled egg, goat cheese and cornichon
Elgtartar servert med sennepsmajones, syltet kålrot og sjalottløk confit 275,-
(S, SP, E, G1)
- Elk tartar served with mustard mayonnaise, pickled turnip and shallot confit
-
Varme retter - Hot dishes
Hvitvinsdampede blåskjell med grillet sitron, aioli og pommes frites 245,-
(SP, S, E, M, SL)
- Moules frittes – steamed mussels with lemon, aioli and pommes frites
Kremet fiskesuppe med blåskjell, reker og erter 315,-
(SK, F, S. M, SL, B)
- Creamy fish soup with mussels, shrimps and peas
Frognerseterens steak sandwich med reinsdyr anrettet med pommes frites, syltet sopp og tyttebæraioli 275,-
(M, E, S, G1)
-Steak sandwich with reindeer, pommes frites, mushroom salad and lingonberry aioli
Kalveschnitzel med potetkrem, stekt egg, tyttebær og brunet smør med kapers og cornichons 335,-
(E, M, S, G1)
- Veal Schnitzel with potato-cream, fried egg, lingonberries and brown butter with capers and cornichons
-
Dessert - Dessert
Osteanretning med Norske håndverksoster servert med kokt pære, fiken og kjeks 225,-
(M, E, S, G1)
- Cheese plate with Norwegian cheeses served with cooked pear, figs and bisquit
Frognerseterens berømte eplekake servert med friske bær, fruktcoulis og krem 165,-
(M, G1)
- The famous apple cake from Frognerseteren garnished with fresh berries, fruit coulis and whipped cream
Blåbærparfait med sitronkrem og friske blåbær 195,-
(E, M, S)
- Blueberry parfait with lemon curd and fresh blueberries
Bakt ostekake med rabarbrakompott og bringebær 205,-
(E, M, G1)
- Cheesecake with rhubarb and rasberry
Restaurant Finstua Middagsmeny
-
Forretter - Starters
Grønn Asparges (SP, E, S, M, N3, SO)
sitronhollandaise – tronfjellskinke – salte mandler -kjørvel
- Green Asparagus - lemon hollandaise – cured ham - salted almonds - chervil
285,-
Tunfisk (F, SP, E, S, SO, M )
avruga caviar – ramsløkmajones – jordskokkchips
- Grilled Tuna - avruga caviar – wild garlic mayonnaise – Jerusalem artichoke chips
295,-
Saltbakt Gulbete (E, SP, S, SO)
syltet gulbete – fermentert sitronmajones - gresskarkjerner – endive
- salt baked and pickled yellow beet – fermented lemon mayonnaise - pumpkin seeds – endive
205,-
Kremet fiskesuppe (SK, F, S, M, SL, B) )
blåskjell - reker - erter - fennikel - havsalatpulver - urteolje
- Creamy fish soup - mussels - shrimp - peas - fennel - herb oil
245,-
Lettgrillet Okse (S, SP, SL, SO)
urtedressing - fermentert reddik - pepperrot - syltet sennepsfrø
-grilled beef - herb dressing - fermented radish - horseradish - pickled mustard seeds
265,-
Potetvaffel (E, F, M, S, G1)
røkt koljekrem - agurk - ørretrogn - fennikkelsirup - urteolje
-potato waffle - smoked haddock cream - cucumber - trout roe - fennel syrup - herb oil
Hovedretter - Main Courses
-
Kjøtt
Reinsdyrfilèt (M, SL, S)
sellerikrem - rødvinssaus - saltbakt & syltet rødbet - sortkål - ovnsbakt potet
- reindeer tenderloin–celeriac cream - red wine sauce - salt baked & pickled beetroot - cavolo nero - roasted potato
535,-
Gjøkalv Culotte (M, S, SL)
portvinssaus - smørstekt kål - morkler - grønn asparges - perlepotet - tomat og rødløksmarmelade
- veel culotte - port wine sauce - butterfried cabbage - morels- green asparagus - pearl potatoes - tomato and red onion marmelade
445,-
Lammemørbrad (M, S, SL)
byggryns risotto – Holtefjell XO – hestebønner - hasselnøtter - blomkarse
- Lamb sirloin - barley risotto – Holtefjell XO – fava beans - hazelnuts - watercress
415,-
Kyllingbryst fra Hovelsrud (M, S, G4)
potetkrem – hvit asparges – gremolata - sherry sjy – erter og spinat
- Chicken breast - potato cream – white asparagus – gremolata - sherry gravy – peas and spinach
395,-
-
Fisk
Lange (F, M, SK, S, G1)
skalldyrsaus – potet – tomat – løpestikke – krabbe – brødchips
-Ling - shellfish sauce - potato - tomato - lovage - crab - bread chips
425,-
Piggvar (F, M, S)
kaperssmør – stilkblomkål – ramsløk – potetpuré – syltet løk
- Turbot – sauce vierge – Fioretto cauliflower – wild garlic – potato puree – pickled onion
465,-
Laks (F, M)
smørsaus med ørret caviar – perlepotet - spirer – spinat - reddik
- Salmon – butter sauce with trout caviar - pearl potatoes - sprouts - spinach - radish
395,-
-
Vegetar
Byggryn risotto (M, S, SL)
purre – ramsløk – asparges – hasselnøtter – hestebønner - Holtefjell XO - blomkarse
- Barley groats risotto - leeks - chives - asparagus - hazelnuts - fava beans -Holtefjell XO – Indian cress
375,-
Dessert - Dessert
-
Ost (M, E, S, G1)
norske håndverksoster - fiken - frukt kjeks
- cheese plate with Norwegian cheeses –- figs -fruit cookie
265,-
Sjokolade - Kirsebær (M, E, SO, G1)
sjokolademousse - kirsebær gelé & sorbet - sjokolade crumle
-chocolate mousse - cherry sorbet and jelly - chocolate crumble
225,-
Ostekake (M, E, G1)
bakt ostekake - rabarbra marmelade - bringebær
- baked cheesecake - rhubarb marmelade - rasberry
205,-
Pistasj Choux (M, E, SO, N2)
cannbakkels - pistasj ganache - vaniljeis
- choux pastry - pistachio ganache – vanilla ice cream
225,-
Eplekake (M, G1)
Frognerseterens berømte eplekake - friske bær - fruktcoulis - krem
- the famous apple cake from Frognerseteren
fresh berries - fruit coulis - whipped cream
185,-
Allergier - Allergies
Gluten – Hvete G1 – Rug G2 – Havre G3 – Sammalt hvete G4 – Bygg G5 – Spelt G6
Nøtter – Hasselnøtt N1 – Pistasj N2 – Mandel N3 – Valnøtt N4 – Cashew N5 – Pekan N6
Melk M – Egg E – Peanøtter P – Sulfit S – Soya SO – Lupin LU – Fisk F – Skalldyr SK
Bløtdyr B – Selleri SL – Sennep SP – Sesam S